Nokia випустила бюджетний телефон за 99 доларів

  • 14.05.2013, 11:08,
  • 0

Фінська компанія Nokia представила оновлений мобільний телефон Asha 501, який коштує всього $ 99. Працює він під управлінням ОС Asha. Як розповіли в Nokia, досі всі бюджетні мобільні телефони компанії працювали на базі платформи S40, яка йшла корінням в операційну систему Symbian. Зараз у світі налічується близько 300 млн телефонів, що працюють на базі S40. Нова версія цієї програмної платформи дозволяє випускати дешеві мобільні телефони, оснащені сенсорними екранами.

У Nokia розповіли, що за рахунок нової версії програмного забезпечення апарати Asha 501 можуть працювати з безліччю сенсорних функцій, таких як ковзання, зум, робота в соцмережах і деяких інших. Зараз всі ці функції присутні в апаратах Nokia Lumia, проте в бюджетних апаратах даний функціонал - це новинка.

"Нові Nokia Asha 501 роблять для покупців бюджетних моделей телефонів багато з функцій, які досі були присутні тільки в дорогих моделях смартфонів", - каже Тімо Тоїкканен, глава підрозділу Asha в Nokia. Однією з ключових родзинок 99-доларового апарату Asha 501 є його багатофункціональність: користувачі можуть одночасно запускати до трьох додатків і переключатися між ними в будь-який момент часу. Як йдеться в заяві Nokia, до кінця червня цього року Asha 501 буде продаватися в 90 країнах по всьому світу.


ТСН

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.