Yahoo знову переманила топ-менеджера Google

  • 16.10.2012, 12:52,
  • 0

Новим операційним директором Yahoo Inc. призначений 47-річний Енріке де Кастро, який раніше обіймав посаду віце-президента в рекламному підрозділі Google Inc.

 

За даними Bloomberg, гендиректор Yahoo Марісса Майєр продовжує збирати команду з екс-співробітників Google, де раніше працювала і вона сама.

 

Експерти вважають, що призначення де Кастро стало найсерйознішим кадровим рішенням з моменту її приходу на роботу в липні. Досвід роботи нового співробітника повинен допомогти Yahoo впоратися зі зниженням доходів від реклами.

 

Як повідомляється, в Yahoo де Кастро запропонували річний оклад в $600 тис., разовий грошовий бонус у розмірі $1 млн у зв'язку з відходом з Google і супутньою втратою компенсації, потенційну щорічну грошову премію в $600 тис., а також доступ до бонусного пулу акцій та опціонів на $56 млн.

 

Таким чином, його компенсаційний пакет не набагато менший, ніж у самої Майєр - їй запропонували $59 млн.

 

З 2006 року де Кастро працював у Google, до цього займав керівні пости в Dell і McKinsey.

 

Раніше повідомлялося, що колишній топ-менеджер Amazon Кеті Сейвітт призначена директором з маркетингу інтернет-компанії Yahoo.

 

Останнім часом випадки призначення жінок на головний пост компаній в IT-сфері почастішали. Так, у вересні 2011 року Мег Вітман була призначена гендиректором HP, а приблизно через місяць Вірджинія Рометті очолила IBM.


Джерело:Інтерфакс-Україна

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.