Українці все частіше користуються мобільним інтернетом - дослідження

  • 21.11.2012, 17:49,
  • 0

Як мінімум кожен десятий українець старше 16 років користується мобільним інтернетом, причому 80% із них - за допомогою мобільного телефону. Крім того, 48% користувачів інтернету на телефоні роблять це щодня або практично щодня, повідомляється в дослідженні GfK Ukraine.

 

Як повідомили Корреспондент.biz у компанії, більше половини опитаних проводять онлайн за допомогою мобільного телефону близько 1-4 годин на добу. Найчастіше респонденти виходили в мережу з телефону для перевірки пошти (86%), пошуку інформації (81%) або ж відвідування соціальних мереж (74%).

 

Крім того, дослідження показало, що 48% опитаних виходять в інтернет з мобільного кожен або майже кожен день. Тим не менше, за допомогою комп'ютера або ноутбука в мережу виходять набагато більше - 85% респондентів. Більше половини опитаних (53%) проводять в інтернеті на екрані мобільного телефону від 1 до 4 годин, тоді як 51% переглядають веб-сторінки більше 5 годин на добу на звичайному дисплеї.

 

Аналітики компанії наголошують, що мобільний інтернет – все-таки лише додаток до основного, а не його повноцінний замінник.

 

Також компанія дослідила, де мобільний інтернет використовується найчастіше. Найбільш популярними місцями стали громадські (84%), вдома (72%), на роботі (70%) і в громадському транспорті (70%). Варто зазначити, що у громадських місцях і на роботі зазвичай використовуються технології GPRS/EDGE/3G (39% та 45% відповідно), а вдома люди віддають перевагу Wi-Fi (42%).

 

Раніше повідомлялося, що українські інтернет-користувачі найчастіше купують в онлайн-магазинах електроніку та одяг.

 

Джерело:Корреспондент.biz

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.