Репортаж про зйомки кліпу мукачівського гурту Rock H "Вінко Червеноє" (ВІДЕО)

  • 10.12.2012, 09:47,
  • 0

Гурт восени 2008 року заснували Віктор Янцо — клавішні, композитор; Ігор Рибар — гітара, композитор, аранжувальник, саунд-продюсер, (до квітня 2011 року особисто записував треки гурту); Владислав Воробець — бас-гітара. Назву гурту запропонував Ігор. Вокалістом був Ондраш Тазінгер, ударником — Василь Логойда.

Улітку 2009 року в гурту змінився вокаліст. Новим вокалістом став Іштван Халус.

Першим заходом, у якому колектив яскраво проявив себе був Мукачівський фестиваль вина 2010 року, де презентована на відкритті пісня «Вінко червеноє» стала неофіційним гімном фесту. Також в 2010 році «Rock-H» переміг в проекті «Фольк Мюзік» (Перший національний), став учасником передачі «Африканські пристрасті» ( Савік Шустер Студіо). Вийшов у півфінал всеукраїнського конкурсу «Свіжа кров» на телеканалі М1, де колектив підтримував Олег Скрипка, взяв участь у фестивалях «Славське Рок», «Потяг до Яремче», «Берегфест», «Мукачево скликає друзів», «Global battle of the bands», виступив в одному з перших українських інтернет-концертів, на який гурт запросив Святослав Вакарчук.

В березні 2011 року гурт виступив в програмі «Підйом» на Новому каналі в межах всеукраїнського туру «Марафон бадьорих ранків» та взяв участь в телепроекті «Наша пісня». 24-30 березня 2011 року відбувся перший концертний тур гурту. За тиждень колектив відіграв у Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську і Харкові.

У квітні 2011 року в гурту змінюється склад. Місце гітариста займає Мар'ян Криськув, ударником стає Володимир Ульянов, до гурту приєднується відомий бас-гітарист Родіон Sun Lion. В оновленому складі гурт бере участь у днях міст Берегово, Тячів, Кам'янець-Подільський, Новий Розділ, Луцьк (арт-шоу «Ніч у Луцькому замку»), фестивалях «Селиська співанка», «Закарпатський словоблуд», «Beregfest — 2011», «Мукачево скликає друзів — 2011», «Закарпатське Божоле».

24 серпня 2011 року Rock-H виступає наживо в прямому ефірі Першого національного з Софійської площі у Києві в телемарафоні до 20-річчя Незалежності України.

В жовтні-листопаді 2011 року у Львові відбувся запис дебютного альбому колективу. Звукорежисер — Мар'ян Криськув, аранжування — Віктор Янцо, Мар'ян Криськув, Остап Панчишин, зведення — Віталій Кухарський, Мар'ян Криськув.

16 листопада 2011 року гурт взяв участь у зйомках програми «Музика для дорослих з Марією Бурмакою» на телеканалі ТВі. Програма вийшла в ефір 7 лютого 2011 року.

У листопаді 2011 року гурт став лауреатом всеукраїнсього фестивалю «Червона рута» 2011 року в жанрі рок-музики.

29 грудня 2011 року відбулася прем'єра кліпу «Щедрик», у зйомках якого брав участь оркестр Закарпатської обласної філармонії.

14 січня 2012 року вийшов дебютний альбом гурту «In Vinko Veritas». Його презентація відбулася на головній сцені сімнадцятого фестивалю «Червене вино» в м. Мукачевому.

31 березня 2012 року гурт виступив в телемарафоні «Пісня об'єднує нас» на Першому Національному, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса, як найдовший пісенний телемарафон за участю багаточисельних артистів.

4 червня 2012 року відбулася всеукраїнська прем'єра радіосинглу «Вівці», який вийшов в двох версіях — сольній і дуетній, разом з Олесею Киричук.

8 червня 2012 року відбулася прем'єра кліпу «Вівці», який знімався в карпатах. Режиссер — Олександр Кулик.

 

Під час концертного сезону 2012 року гурт виступив на фестивалях: «Сонячний напій» в Ужгороді, «Мадяр Фест» у Львові, «Лемківська ватра» в Польщі, «ФранкоФест» в Нагуєвичах, «Володимир» у Володимирі-Волинському, «Підкамінь», «Кордон-480» в Нижанковичах, «Мукачево скликає друзів», а також в офіційній фан-зоні ЕВРО-2012 у Львові перед півфінальним матчем чемпіонату.

21 жовтня 2012 року відбулася прем'єра кліпу «Палиночка біла біла» — режиссер Ярослав Турківський, оператор — Ярослав Мончак.

5 листопада 2012 року відбулася всеукраїнська радіопрем'єра синглу «Співаночка» — першої пісні з другого альбому гурту «Отава».

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.