7-8 вересня 2013 року – святкуватимуть повернення вівчарів з полонин

 

Фестиваль „Гуцульська бриндзя” започаткувала територіальна громада села Кваси. Він є „візитівкою” Рахівського району і однією з найяскравіших сторінок його культурно-мистецького життя, на яку чекають цілий рік!

 

Гуцульська бриндзя — свято повернення вівчарів з полонин додому. Щороку, в квітні вони виходять з худобою високо в гори на широкі полонини, де залишаються аж до початку вересня. На полонинах доглядають худобу, доять молоко та виготовляють сир, бринзу, вурду. Попрацювавши ціле літо в горах вівчарі повертаються додому і влаштовують гучне свято — фестиваль ,,Гуцульська бриндзя”, яке вже традиційно вчотирнадцяте пройде в місті Рахів 7-8 вересня 2013 року.

 

Фестиваль увібрав кращі здобутки Гуцульщини, демонструє справжні традиції гуцулів-полонинників – їх побут, ремесло, культуру, гостинність і здобутки.

 

На фестивалі можна не тільки спробувати десятки видів овечого сиру, а й розважитися – по-справжньому, по-гуцульському, за давніми традиціями.

 

Крім власне повернення вівчарів організатори підготували програму свята, яка включає:

 

07 вересня, субота

 

10.00 – 16.00 – заїзд гостей та учасників фестивалю;

 

11.00 – 18.00 – виставки художників Рахівщини (зал райдержадміністрації)

 

16.00 – зустріч керівництва районної державної адміністрації та районної ради з офіційними делегаціями

 

 

08 вересня, неділя

 

8.00-12.00 – розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства, вул. Буркут, амфітеатр “Буркут”;

 

11.30-12.15 – хід святкової колони від вулиці Богдана Хмельницього до амфітеатру “Буркут”;

 

12.15-12.45 – урочисте відкриття фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, запалення полонинської ватри;

 

12.45-14.00 – огляд експозицій виставок народних умільців населених пунктів та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства; конкурси на кращих: трембітаря, сопілкаря, коломийкаря, змагання з приготування гуцульських страв;

 

14.00-17.00 – гала-концерт фестивалю;

 

17.00-24.00 – концертно-розважальна програма, масові гуляння, святковий феєрверк.

 

Організатори запрошують приєднатися до свята, загартованого карпатськими горами, прадавніми автентичними традиціями. Тільки тут ви зможете на повну насолодитись свіжим карпатським повітрям, смачними та екологічно чистими стравами, доторкнутись до частинки суворого гуцульського побуту та відчути всю гостинність карпатського краю!

Анонс Закарпаття 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.