За 3 роки фінансування будівництва об’єктів освіти та медицини краю збільшилось майже втричі

Про це у вівторок, 28 травня, під час брифінгу розповів журналістам начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Степан Бордаш.

Наразі тривають проектні роботи:

- Будівництво сподіваємось розпочати вже цього року. Завершиться реконструкція, за планом, наприкінці 2014 року. У вартість включено і затрати на обладнання. Наразі на погодженні у Міністерстві охорони здоров’я перебуває перелік обладнання. Якщо не буде зауважень до переліку, пройдемо експертну комісію. Наразі можна говорити, що технічне оснащення коштуватиме 25-30 мільйонів гривень. Можу з впевненістю сказати, що новий перинатальний буде медичним закладом європейського рівня, - зауважив Степан Бордаш.

Наразі будівельні роботи ведуться на 8 об’єктах освіти і 5 об’єктах охорони здоров’я. Будівництво, здебільшого, здійснюється за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.

Фінансування робіт по управлінню капітального будівництва, де структура виступає замовником, з року в рік збільшується:

 

- Якщо на об’єкти освіти у 2010 році було виділено 5,3 мільйони гривень, у 2011 році це вже ─ 9 мільйонів. У 2013 році заплановано виділити 13 мільйонів. На медичні заклади у 2010 році було виділено 4,5 мільйони гривень, у 2011 році ─ 11,4 мільйони. Цьогоріч можемо говорити про суму 16 мільйонів, - розповів Степан Бордаш.

 

Зацікавило журналістів питання стосовно завершення школи у селі Неліпино, на Свалявщині. У 2008 році було здано учбовий корпус цього освітнього закладу. Наразі документація на завершення будівництва – на коригуванні.

- Цьогоріч ще плануємо провести торги на закупівлю робіт на завершення будівництва. Об’єкт, за наявності фінансування, за кілька місяців можна буде вводити в експлуатацію, - зауважив Степан Бордаш.

У поточному році заплановано ввести в експлуатацію хірургічний корпус обласної клінічної лікарні імені Новака на 150 ліжкомісць. Наразі будівельні роботи знаходяться на завершальному етапі. Готовність об’єкту складає 95%. Для завершення робіт необхідно 2,3 мільйони гривень.

Щодо фінансування цього та інших важливих для області об’єктів, зокрема, з обласного бюджету, очільник управління капітального будівництва зауважив:

– Гадаю, що всі депутати обласної ради не залежно від політичної орієнтації зацікавлені у розвитку регіону. Тож, сподіваюся, наші пропозиції будуть підтримані.


Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.