10 способів заощадити на бензині

В умовах постійного подорожчання пального корисно знати прийоми, які допоможуть уникнути зайвих витрат на утримання автомобіля і способи, як заощадити бензин.

 

Всім автомобілістам відомо, що можна водити автомобіль, не замислюючись про те, скільки палива він споживає в тій чи іншій ситуації, а можна економити бензин кожен день, не купуючи при цьому гібридний автомобіль.

 

Звичайно, так звані прийоми екологічного водіння, знайомі багатьом водіям. Наприклад, плавний старт зі світлофора без відпалу гуми економить не лише нерви оточуючих, але і ресурс мотора і бензин.

 

1. Слідкуйте за аеродинамікою

Економити паливо допомагає і хороша аеродинаміка машини. Якщо автомобіль не має аеродинамічними формами, знизити опір повітря можна за рахунок зняття з кузова різних дрібних деталей, як то багажник на даху, кріплення для перевезення велосипедів, якщо вони, звичайно, не є життєво необхідними.

 

2. Найчастіше прибирайте в машині

Слідкуйте за тим, щоб у салоні не накопичувалось все те, що давно пора викинути або відвезти в гараж. Зайвий багаж тільки збільшує вагу машини, що, у свою чергу, підвищує витрата палива.

 

3. Перевіряйте шини

Наполовину здуті покришки збільшують не тільки шанси потрапити в ДТП, а й споживання бензину. Витрата палива в цьому випадку може збільшитися на 3%.

 

4. Використовуйте кондиціонер обачливо

Кондиціонер або клімат-контроль в машині - річ незамінна. Але не варто використовувати подібні блага цивілізації постійно. За статистикою, охолодження повітря в машині здатне підвищити витрата палива на 1 л/100 км. Так що використовуйте клімат-контроль тільки з потреби.

 

5. Знижуйте кількість обертів на хвилину

Для тих, у кого автомобіль з механічною коробкою перемикання передач. Перемикати передачі варто трохи раніше, в районі 2500 об / хв для бензинових моторів і 2000 об / хв для дизельних.

 

6. Вимикайте двигун в пробках

Якщо потік автомобілів не рухається і не планує цього робити найближчі півгодини, краще зовсім заглушити мотор щоб уникнути зайвої витрати палива.

 

7. Плануйте маршрут

Щоб "не нарізати кола" по незнайомій трасі, краще по можливості заздалегідь спланувати поїздку, вибравши оптимальний маршрут. До того ж, в даний час вже з'явилися "розумні" навігатори, які допоможуть не тільки дістатися до пункту призначення, але і зробити це з мінімальною витратою палива.

 

8. Слідкуйте за дорогою

Уважність до дорожньої ситуації допоможе заздалегідь передбачити на яких ділянках може знадобитися прискорення або навпаки зупинка. Варто пам'ятати, екстрене гальмування збільшує витрату палива. Якщо в машині є така корисна функція як круїз-контроль, користуйтеся (хоча цю функцію варто відключити під час дощу).

 

9. Ходіть пішки

Найефективніший спосіб заощадити паливо в нашій країні - рідше користуватися своєю машиною.

 

10. Використання громадського транспорту

Також заощадити літри бензину допоможе громадський транспорт.

Автомотоклуб

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.