Українцям пообіцяли стабільні ціни на хліб

Про це 19 липня під час робочої поїздки з прем'єр-міністром Миколою Азаровим до Херсонщини заявив міністр аграрної політики та продоволсьва Микола Присяжнюк.

Окрім того, за словами Присяжнюка, не буде обмежень і щодо експорту цих культур, передає прес-служба Мінагрополітики.

Він також повідомив, що на сьогодні врожай у Херсонській, Дніпропетровській областях та АР Крим найбільше постраждав від погодніх умов. Втім, враховуючи прогнози та перехідні запаси зерна, проблеми продовольчої безпеки в нашій державі не буде, додав міністр.

"На сьогодні у нас забезпечений резерв продовольчого зерна в Аграрному фонді та Держрезерві. В цілому, в державі вал виробництва зерна буде складати 45-47 мільйонів тонн, що набагато більше внутрішніх потреб, оскільки перехідні запаси в нас складають біля 10 мільйонів тонн. Тобто продовольча безпека буде забезпечена, а ціни на хліб не будуть зростати", - зазначив присяжнюк.

 

Оскільки обсяги зернових, які аграрії зберуть у цьому році, значно перевищують внутрішні потреби, то головним завданням держави стане збереження вже існуючі зовнішніх ринків та завоювання нових, наголосив урядовець.

"Наше завдання - зберегти ті зовнішні ринки, які ми вже завоювали. І я переконаний, що ми втримаємо свої позиції на світовому ринку, оскільки жодних обмежень на експорт зернових не буде", - заявив Присяжнюк.


Джерело:gazeta.ua

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.