Шляхи легації виплати зарплатні та зайнятості населення обговорили в Закарпатській ОДА

У вівторок, 30 липня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Поповича відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Сьогодні в області залишаються актуальними питання легалізації зайнятості населення та оплати праці. Виплата працівникам зарплати «у конвертах» є порушенням законодавства у частині мінімізації своїх доходів і витрат та прав громадян на забезпечення соціальних гарантій.

- Наша робота має бути спрямована на підвищення рівня зайнятості населення та оплати праці, працевлаштування безробітних центрами зайнятості, зокрема, і працевлаштування інвалідів, - підкреслив під час зустрічі Михайло Попович.

З метою захисту прав громадян, пов’язаних з легалізацією трудових відносин, відповідними районними та міськими робочими групами здійснюються перевірки суб’єктів підприємницької діяльності. За перше півріччя 2013 року обстежено 2409 суб’єктів господарювання. У результаті встановлено використання праці без належного оформлення трудових відносин 1070 осіб. Уже з 851 працівником укладено та зареєстровано договори у центрах зайнятості (158 – за минулий місяць).

 

 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.