На Берегівщині стрімко розвивається сільський туризм

Стан розвитку туризму і рекреації є важливою ланкою у розвитку економіки Берегівського району. Пріоритетність туристичної галузі для Берегівщини зростає. Особливого розвитку у населених пунктах району набув сільський зелений туризм.

 

 

 

Господарі понад 120 садиб сіл Бене, Боржава, Вари, Великі Береги, Велика Бакта, Геча, Дийда, Квасово, Мужієво, Четфалва активно залучились до надання послуг у сфері сільського зеленого туризму.

 

Вивчаючи стан реалізації завдань, доручень Президента України щодо розвитку туризму та рекреації, голова райдержадміністрації В. Гулянич відвідав 14 серпня село Бене, відоме в Закарпатті як одне із перших сіл, що запозичило досвід сусідньої Угорщини у сфері надання послуг сільського зеленого туризму. Зокрема, побував у будинку Сухан Клари, яка розповіла про набутий досвід роботи у туристичній сфері, зацікавленість сільської ради у залученні місцевого населення до цього виду діяльності

 

Голова райдержадміністрації В. Гулянич побував у Будинку села, який давно є взірцевим у Закарпатті (виставковий зал із постійно діючими зразками робіт місцевих митців; фойє, у якому стендова композиція знайомить відвідувачів із туристичною Берегівщиною), поцікавився, чим живе село, проблеми, які потребують негайного вирішення та відвідав винний підвал сільського винороба Параски Ласлова, який охоче розповідає туристам про різноманітні сорти винограду, пропонує дегустацію вин.

 

У розмові із мешканцями Бене голова райдержадміністрації запевнив, що влада підтримує зайнятість у сфері туризму, сприяє розвиткові виноградарства та виноробства, що активно відроджуються на Берегівщині завдяки збільшенню туристичних потоків.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Берегівській РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.