Обговорено питання стану туристично-рекреаційної галузі Хустського району

14 серпня 2013 року відбулася нарада при голові райдержадміністрації Якубцю В.Ю. з питань стану туристично-рекреаційної галузі Хустського району та її подальшого розвитку за участі керівника апарату райдержадміністрації Любки В.В. та завідувача сектору туризму відділу культури і туризму райдержадміністрації Янюка В.В. На нараду були запрошені керівники туристично-рекреаційних закладів, громадських організацій сільського зеленого туризму, районної станції юних туристів.

 

Голова адміністрації та керівник апарату райдержадміністрації наголосили на важливості розвитку туризму, як пріоритетного напрямку розвитку регіону. Вони зупинилися на необхідності представлення туристичних продуктів та своїх туристичних можливостей туристичними закладами району на ХІІ Міжнародній виставці-ярмарку «Тур’євроцентр Закарпаття – 2013» та туристичному фестивалі «Євро Карпати – 2013», які відбудуться 14-15 вересня у рамках святкування днів туризму на Закарпатті в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі. Дані виставки організовуються з метою сприяння підвищенню туристичної привабливості краю, активному просуванню місцевих туристичних і курортних послуг на внутрішньому і міжнародному ринку, налагодженню ділових зв'язків з іншими регіонами, активізації інвестиційної діяльності в цій сфері.

 

З детальним аналізом стану туризму та перспектив його розвитку в Хустському районі виступив Янюк В.В. Він наголосив, що основною метою діяльності сектору туризму є надання методичної та практичної допомогти суб’єктам господарювання в туристичній галузі. Розповів про умови участі у вищезгаданій виставці, про зміни в законодавстві, що регламентують діяльність у галузі туризму та пов’язані з цим вимоги до туристично-рекреаційних закладів; про стан курортної зони державного значення с. Шаян. Детально зупинився на необхідності розвитку сільського зеленого туризму в районі. Адже позитивний вплив сільського туризму на вирішення соціально-економічних проблем села полягає передусім у тому, що він розширює сферу зайнятості сільського населення, особливо жінок, і дає населенню додатковий заробіток; розширює можливості зайнятості сільського господаря не тільки у виробничій сфері, але й у сфері обслуговування, шляхом реалізації продукції особистого підсобного господарства, причому реалізації її на місці, і не як сільськогосподарської сировини, а як готових продуктів харчування. Суттєву роль відіграє розвиток сільського зеленого туризму у підвищенні культурно-освітнього рівня сільського населення.

 

За підсумками наради всі бажаючі обмінялися думками та висловили свої побажання. Особливо гостро постало питання забезпечення туристичних закладів в с.Шаян водою, і тому Якубцем В. Ю. було прийнято рішення провести виїзну нараду з питання водопостачання курортної зони за участі відповідних спеціалістів.

 

Також було дано доручення завідувачу сектору туризму відділу культури і туризму райдержадміністрації Янюку В.В. провести окрему нараду з питань розвитку сільського зеленого туризму в Хустському районі.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Хустській РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.