На Великоберезнянщині обговорили питання розвитку туристичної галузі

В.о. голови райдержадміністрації Вадим Шелемон провів нараду з питань розвитку туристично-рекреаційної галузі Великоберезнянщини.

У районі ця галузь посідає чільне місце, оскільки цьому сприяє як природне, так і географічне розташування нашого краю. На сьогоднішній день на території району зареєстровано 25 суб’єктів підприємницької діяльності у сфері туризму і рекреації, з яких більшість – діючі та в стадії будівництва і реконструкції.

З початку року у туристично-рекреаційних закладах відпочивало близько двох тисяч осіб. До бюджетів усіх рівнів було сплачено 135 тисяч гривень. Непогані показники економічної діяльності закладів туризму і рекреації зафіксовано вже у нинішньому році, є всі підстави вважати, що вони будуть кращими за попередні. Завдання щодо розвитку туристичної галузі, систематичного поліпшення якості послуг, що надають у туристичних закладах Березнянщини, ставить перед владою, зокрема, і Глава держави.

На нараді виступив головний спеціаліст відділу промисловості, транскордонного співробітництва та туризму управління економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Іван Канюк. За його словами, для подальшої розбудови туристично-рекреаційного комплексу району вживається ряд заходів, зокрема, розроблено інвестиційні пропозиції, визначено перспективні земельні ділянки, недобудовані об’єкти, які можна використати для відкриття туристичних закладів. Крім розширення існуючої інфраструктури успішно реалізовуються нові проекти щодо будівництва туристично-гірськолижних комплексів. Одними із найпотужніших є будівництво спортивно-туристично-готельного комплексу в с. Вишка, будівництво гірськолижної інфраструктури в ур. Термачув, будівництво гірськолижного комплексу в с. Волосянка”.

На території району прокладено понад 30 туристичних маршрутів, з яких 8 - велосипедних. Для кожного із них розроблено картографічні матеріали і схематичне проходження. Туризм є надзвичайно актуальним для Ве-ликоберезнянщини, оскільки він може стати основою місцевого розвитку і повною мірою забезпечити економічне та культурне зростання краю. Розвивається також фестивальний рух, музейна справа, екстремальний туризм, окремо можна виділити діяльність Ужанського національного природного парку. Якщо більш детального говорити про фестивальний рух, то варто наголосити на традиційних уже фестивалях «Молочна ріка» у Стужиці та «Лемківська ватра» у Кострині.

Іван Канюк не обійшов і ще одиним напрямком у розвитку туристичної галузі – залучення до екскурсій по Ужанській долині тих, хто цікавиться історико-архітектурними пам’ятками дерев’яного зодчества. Він наголосив, що наша святиня – церква Собору Святого Архангела Михаїла в Ужку, збудована 1745 року, внесена до списку пам’яток культури Організації Об’єднаних Націй. Лише вісім церков з України потрапили до цього престижного списку.

Районна влада, представники туристично-рекреаційної галузі намагаються активно просувати місцеві туристичні і курортні послуги як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Наші діючі заклади беруть участь і у щорічній Міжнародній виставці-ярмарку «Тур’євроцентр», яка організовується в обласному центрі. До слова, минулого року представників виконавчої гілки влади району було нагороджено медаллю та грамотою за активну участь у виставці.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Великоберезнянській РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.