На Ужгородщині зібрано всі ярі зернові

Виробництвом сільськогосподарської продукції на Ужгородщини займається 17 сільгосппідприємств,310 фермерських господарств та майже 20,5 тис. особистих селянських господарств. У ці дні представники управління агропромислового розвитку побували у кількох сільгосппідприємствах та фермерських господарствах,де знайомилися із ходом польових робіт. Як повідомив начальник управління Володимир Савко, зібрано всі ярі зернові (яра пшениця,ярий ячмінь,овес) із загальної площі 2444.4 га та намолочено майже 5250 тонн зерна. Середня урожайність зернових становить 215 ц\га при плановій – 204 ц\га. У даний час йде збирання картоплі. На сьогодні її зібрано на площі 810 га при середній урожайності 195.2 ц\га.

 

На виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство,конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»; Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр.; Державної програми «Україна для людей» в агропромисловому комплексі району під урожай 2013 року по всіх категоріях господарств зернових культур на зерно посіяно 8405 га,з них озимої пшениці –7971 га.

 

Також у районі інтенсивно розвивається садівництво,чому сприяє вирощування власного посадкового матеріалу в розсадниках ДП “Голланд Плант Україна” та ФГ “Коник”. Вищезгадані господарства реалізують саджанці й іншим сільськогосподарським підприємствам,а також населенню,сприяючи збільшенню площ багаторічних насаджень. З початку року посаджено 33 га молодих садів.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Ужгородській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.