Легалізація заробітної плати - актуальна тема сьогодення на Перечинщині

Легалізація зайнятості населення та заробітної плати, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів з недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати – на цьому наполягає комісія з питань легалізації заробітної плати, яка засідала в райдержадміністрації під керівництвом голови державної адміністрації Петра Грицика.

Під час чергового засідання комісії представники влади, районного відділення МДПІ, районного центру зайнятості, пенсійного фонду, санепідемслужби, фінуправління, управління економіки, територіальної інспекції праці та міліції обговорили стан дотримання законодавства, зокрема трудового, при виплаті заробітної плати найманим працівникам, які працюють на території Т-Бистрянської сільської ради.

Заслухано інформацію про рівень середньомісячної заробітної плати та кількості найманих працівників на підприємствах та у фізичних осіб – підприємців, що діють на території вищеназваного населеного пункту.

 

За результатами проведеного аналізу головуючим дано доручення активізувати роботу і сільському голові Василю Шкрібі, і членам комісії з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманих працівників та забезпечення роботи на умовах повної зайнятості, провести роботу щодо легалізації працюючих із суб’єктами господарювання, які за своїм видом діяльності потребують чисельні трудові ресурси.

 

Виплата зарплати «в конвертах» та праця без належного оформлення трудових відносин мають характер «руйнівної сили» як для економіки в цілому, так і для кожного громадянина зокрема. Працівники, які погоджуються отримувати «ліву» зарплату, самі собі шкодять, оскільки, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляють себе соціальних виплат та гарантій, та й, зрештою, достойних пенсій, - наголосив Петро Грицик.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Перечинській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.