Діалог влади і бізнесу на Перечинщині

Формат взаємин влади та бізнесу потрібно запровадити на регулярній основі та в режимі діалогу – влада має чути проблеми бізнесу, щоб зрозуміти, що можна зробити для покращення розвитку підприємництва, а суб’єкти підприємницької діяльності повинні працювати відповідно до норм чинного законодавства – на цьому наголосив голова райдержадміністрації Петро Грицик, 27 вересня, під час зустрічі з керівниками туристично-рекреаційних закладів, які розташовані на території Туричківської сільської ради (с.Лумшори).

Участь у виїзній нараді взяли перший заступник голови державної адміністрації Оксана Ігнатижак, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Владислав Рац, Туричківський сільський голова Владислав Пловайко, керівники районних управлінь та відділів, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники туристично-рекреаційних закладів с.Лумшори.

Нагадаємо, що 26 квітня 013 року, на базі відпочинку «Лумшори», була проведена нарада, за наслідками якої видані доручення та встановленні терміни усунення недоліків у роботі туристично-рекреаційних закладів, що розташовані у с.Лумшори. Вони стосувалися зміни цільового призначення земельних ділянок, видів підприємницької діяльності, легалізацію найманої робочої сили та заробітної плати, наявності дозвільних документів, поводження з відходами тощо.

Відкриваючи нараду, голова районної державної адміністрації Петро Грицик зазначив, що влада і бізнес повинні працювати як партнери, шукаючи взаємопорозуміння і підтримку один в одного. - “Наскільки підприємці працюватимуть у правовому полі, настілки залежатиме, певною мірою, економічне зростання району”. Тому районна влада завжди готова сприяти покращенню підприємницького клімату Перечинщини, зокрема і в Лумшорах. Влада готова йти на зустріч підприємцям, але з їх боку повинна бути ініціатива. Приємно відмітити, що багато недоліків, які були виявлені під час минулої зустрічі усунуті, інші знаходяться у стадії вирішення. Маю надію, що спільними зусиллями нам з вами вдасться досягти поставленої мети – працювати у межах законів.

Відтак, з інформацією про основні показники діяльності туристично-рекреаційних закладів на території Туричкіської сільської ради (с.Лумшори) та хід виконання доручення голови державної адміністрації від 13.05.2013 року №11/01-13 виступив начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Петро Доброцький. Доповідач детально зупинився на кожному із туристичних закладів та проаналізував, що за визначений період вдалося зробити кожному підприємцю, а над чим ще потрібно працювати

Презентацію сільського туризму як виду туристичної діяльності представила Євгенія Кибза – головний спеціаліст відділу торгівлі, інвестицій та транскордонного співробітництва управління економічного розвитку і торгівлі РДА.

Голова виконкому Туричківської сільської ради Владислав Пловайко детально зупинив увагу присутніх на інвентаризації об’єктів та суб’єктів, що здійснюють діяльність у сфері туризму (с.Лумшори).

Виступи доповідачів доповнили також перший заступник голови державної адміністрації Оксана Ігнатижак, заступник начальника Ужгородської ДПІ, начальник Перечинського відділення МДПІ Юрій Сарай, головний санітарний лікар району Олександр Караван, начальник відділу Держземагентства району Іван Голуб, в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Мар’яна Горіна та інші.

З інформацією про співпрацю у плані вивезення з населеного пункту твердих побутових відходів виступив приватний підприємець Василь Пйоса, з яким на законних підставах можна заключати договори. На таку пропозицію схвально відгукнулися присутні.

Після обговорення всіх питань порядку денного, голова райдержадміністрації Петро Грицик, привітав керівників туристичних закладів району з Міжнародним днем туризму, побажав їм вагомих здобутків, міцного здоров’я, завзяття, наснаги, цікавих зустрічей та відкриттів.

За активну участь у підготовці та проведенні XII Міжнародної виставки-ярмарку «Турєвроцентр Закарпаття – 2013», ІІ відкритому фестивалі мистецтв «Перечинщина скликає таланти» та з нагоди відзначення Міжнародного дня туризму окремі керівники туристичної галузі були нагородженні спільними грамотами Перечинської районної державної адміністрації та Перечинської районної ради.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в еречинській РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.