В обласному центрі зайнятості підсумували зроблене за півріччя

 27 липня 2012 року відбулася чергова колегія обласного центру зайнятості, на якій з доповіддю про виконання завдань програми зайнятості населення області за перше півріччя 2012 року та завдання на наступний період виступив директор обласного центру зайнятості - Юрій Фущич. 

Він зазначив, що сучасна служба зайнятості знаходиться на етапі суттєвих змін, які покликані призвести до більш якісної, чітко злагодженої роботи фахівців служби зайнятості з клієнтами спрямованої на покращення ситуації, що склалася на сучасному ринку праці.

 

Завдання, що ставить перед собою служба зайнятості, несуть в собі головну мету – допомогти безробітним знайти роботу, використовуючи при цьому різноманітний спектр соціальних послуг, таких як навчання, перенавчання, профорієнтація тощо.

У роботі колегії взяли участь й представники влади, зокрема це заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Попович та начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА - Віктор Мацола.

 

Велика увага була приділена працевлаштуванню громадян, які потребують соціального захисту. Про стан та шляхи поліпшення ситуації, що склалась в даному напрямку, доповіла Світлана Русич – заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості.

 

Також мова йшла й про впровадження в роботу Закарпатської обласної служби зайнятості нової методології організації надання соціальних послуг населенню та обслуговування роботодавців. На плечі фахівців служби зайнятості лягає відповідальність особистого консультанта, який спілкується безпосередньо як з безробітним так і з працедавцем, результатом чого є працевлаштування безробітного за більш короткий термін.

 

«Людина, яка звернулася до центру зайнятості з проханням працевлаштуватися, повинна відчути підтримку та турботу з боку держави, на впасти у відчай та разом з особистим консультантом знайти оптимальний шлях до вирішення питання свого працевлаштування», - зазначила Леся Чиняк – перший заступник директора обласного центру зайнятості.

 

На колегії також виступили директори базових центрів зайнятості. Кожен з них звітував про роботу свого центру. Піднімались питання, що стосуються профорієнтаційної роботи, профнавчання та працевлаштування неповнолітніх, подолання безробіття в окремо взятих районах. Зокрема виступили директори Ужгородського міського, Хустського міськрайонного, Іршавського, Воловецького, Рахівського та Ужгородського районних центрів зайнятості.

 

Наприкінці колегії, Юрій Фущич ознайомив присутніх з наміченими актуальними завданнями структурних підрозділів обласної служби зайнятості та базових центрів зайнятості на наступний період.

 

За результатами колегії будуть прийняті відповідні доручення.

 

Джерело: Відділ організаційної та інформаційної роботи обласного центру зайнятості

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.