Суд заборонив будівництво міні-ГЕС на Закарпатті

Закарпатський окружний адміністративний суд скасував рішення Закарпатської облради про будівництво у регіоні міні-гідроелектростанцій.

Про це кореспондентові повідомили в Закарпатському громадському центрі.

«Закарпатський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь громадських діячів, які у своєму зверненні просили суд визнати протиправним та скасувати рішення Закарпатської обласної ради від 4 листопада 2011 року №310 «Про затвердження локальних та обласної схем розташування малих гідроелектростанцій». Даним рішенням облради передбачалось будівництво на території області до 360 гідроелектростанцій», - повідомили в центрі.

Як наголошувалось у позові, це рішення було ухвалено облрадою з порушеннями та суперечило позиції громадськості, експертним висновкам фахівців та міжнародним домовленостям України про спільне регулювання питань щодо водного басейну Дунаю.

Нагадаємо, торік стало відомо про плани будівництва малих ГЕС у Карпатському регіоні. Відповідно до плану 360 міні-ГЕС мали з’явитися на Закарпатті, близько двох десятків – у Львівській, 50-150 міні-ГЕС в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Володимир Ушенко, УЖГОРОД. 31 липня 2012 року.


Джерело:ukrinform.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.