Туркам заборонили продавати житло на узбережжі Чорного моря українцям та росіянам

Влада Туреччини забороняє продаж будь-якої нерухомості громадянам РФ та України на чорноморському узбережжі країни.

Кабінет міністрів Туреччини затвердив нові списки країн, громадянам яких можна купувати нерухомість на території країни.

Так, наприклад, росіянам та українцям тепер дозволено купувати у Туреччині незабудовані земельні ділянки, у тому числі і сільськогосподарського призначення.

Але, з іншого боку, росіяни і українці позбавлені можливості купувати будь-яку нерухомість на Чорноморському узбережжі Туреччини.

Чому було запроваджено цю заборону - експерти пояснити не змогли. "У нас на руках є тільки список країн з умовами купівлі, затверджений урядом Туреччини. У графі Росія там написано, дослівно: "Крім прибережних районів Чорного моря, а також з дозволу МВС", - говорить Антон Паригін, менеджер проекту Akdeniz.ru, присвяченого нерухомості в Туреччині.

Нагадаємо, доходи турецької казни від туристичного сектора у другому кварталі 2012 року становили $5,58 млрд, що на 3,8% більше за аналогічний період минулого року.

За даними Статистичного товариства Туреччини, 82,1% припадає на інтуристів, інша частина - на турків, які проживають за кордоном і приїжджають у Туреччину з метою проведення відпустки.


Джерело:gazeta.ua

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.