Генеральний директор ПАТ «Закарпаттяобленерго» Василь Ковач проводив перевірку нової трансформаторної підстанції

Нова розвантажувальна КТП (комплектна трансформаторна підстанція) потужністю 160 кВА запрацювала вчора. Тим самим якість та надійність електропостачання домівок понад 120 мешканців Баранинців, які проживають на вулицях Центральна, Миру, Шевченка та Садова, було суттєво підвищено. Усі роботи з монтування підстанції здійснювали працівники Ужгородського районного РЕМ.

Разом з підготовчими роботами процес встановлення підстанції зайняв тиждень. Також було проведено реконструкцію повітряної лінії-10 кВ „Коритняни” протяжністю понад 3 км.

Перевіряли якість виконаної роботи генеральний директор ПАТ «Закарпаттяобленерго» Василь Ковач разом з головним інженером Ужгородського РЕМ Валерієм Сідуном та сільським головою   Баранинців Юрієм Марусяком.

За словами Василя Ковача, до встановлення нової підстанції мешканці Баранинців відчували певну незручність, бо час від часу напруга у мережі «стрибала». Що й не дивно, адже потужності старої підстанції не були розраховані на постійне зростання споживання населенням електроенергії. Це пов’язано насамперед із введенням в експлуатацію новобудов та використанням щораз більшої кількості побутових електроприладів. Відтепер ця проблема у Баранинцях вирішена.

Довідково. Згідно з інвестиційною програмою «Закарпаттяобленерго» на 2012 рік в Ужгородському районі встановлено дві нові трансформаторні підстанції – минулого місяця у селі Великі Лази, учора – у Баранинцях. На наступний рік роботи зі встановлення нових КТП заплановані у селах Минай та Велика Добронь. Разом з тим, енергетики стверджують, що не припиняються поточні капітальні ремонти, реконструкція повітряних ліній у населених пунктах. Робиться усе, щоб споживачі мали якісне та безперебійне енергопостачання.


Джерело:karpatnews.in.ua
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.