Середня зарплата закарпатців складає понад 2,5 тисячі гривень

 У червні 2012р. на підприємствах, в установах та організаціях щомісячного обліку було зайнято 187,5 тис. штатних працівників, середня номінальна заробітна плата їх склала – 2506 грн., що на 7,8% більше ніж у травні п.р. та на 14,2% ніж у червні минулого року. 

Заробітна плата працівників підприємств, установ та організацій щомісячного обліку області у 2,3 раза перевищувала рівень законодавчо встановленого державного соціального стандарту (з 1 квітня 2012р. встановлена мінімальна заробітна плата – 1094 грн.), однак на 19,4% була меншою від середнього рівня по Україні. Нарахування за оплачену годину у червні склали 18,67 грн. проти 22,22 грн. в середньому по Україні.

 

За розмірами середньомісячної зарплати у червні першість традиційно утримували установи державного управління, підприємства по виробництву та розподіленню електроенергії, газу та води, транспорту, установи фінансової діяльності. Заробітна плата у працівників зазначених установ та підприємств перевищувала середній показник в економіці області від 21,2% до 48,2%.

 

Значно нижчою, була зарплата працівників підприємств рибництва, готельно-ресторанного господарства, сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послуг. Рівень зарплати у працівників даних підприємств становив 43,4–55,1% середнього її розміру, який склався в економіці області. Серед видів промислової діяльності найнижчий рівень оплати праці зафіксовано на підприємствах по виробництву іншої неметалевої мінеральної продукції, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, обробленню деревини та виробництву виробів із деревини, крім меблів.

 

Протягом червня 2012р. одному штатному працівнику оплачено в середньому 134 год., з них відпрацьовано 119 год. (по Україні – 123 год.).

 

Для виконання у червні обсягу робіт (послуг), випуску продукції, за умови повного завантаження працівників відповідно до встановленої тривалості робочого часу було достатньо в цілому по економіці 98,1% задіяної штатної чисельності. Надлишок робочої сили у промисловості становив 0,4 тис. працівників, або 1,0% середньооблікової чисельності штатних працівників зайнятих у цьому виді діяльності.

 

Реальна заробітна плата, яка враховує зміни споживчих цін у червні 2012р. порівняно з травнем зросла на 7,7%, а порівняно з червнем 2011р. – на 16,3%.

 

ГУС у Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.