Українці з початку року віднесли в банки майже 40 мільярдів гривень

Зростання обсягу вкладів фізичних осіб свідчить про довіру населення до банківської системи та до національної валюти.

Про це у відеозверненні заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Ігор Соркін.

"З початку року обсяг коштів на рахунках фізичних осіб збільшився на майже 40 мільярдів гривень, з яких 23 мільярди - це кошти в національній валюті. Це дуже сприятлива тенденція і ми повинні робити все, щоб її зміцнювати", - сказав він він.

Крім того, Соркін звернув увагу на зменшення обсягів простроченої заборгованості в банківській системі на 2 млрд грн.

"За підсумками півріччя банківська система отримала прибуток у розмірі 2,2 мільярда гривень. Я вважаю, що це позитивний результат. Якщо порівнювати його з підсумками роботи за минулий рік, коли банківська система мала збиток у розмірі 7 мільярдів гривень, то 2,2 мільярда гривень. за перше півріччя - це певне досягнення. І головне, на мою думку, що є індикатором ставлення до банківської системи акціонерів банків - це збільшення статутного капіталу. На сьогодні ми можемо констатувати, що статутний капітал банків з початку року збільшився майже на 7 мільярда гривень. Це свідчить про те, що акціонери мають намір розвивати свої банки і вкладати гроші в банківську систему України", - зауважив Соркін.

Нагадаємо, раніше директор генерального департаменту грошово-кредитної політики (НБУ) Олена Щербакова повідлмила, що депозитна база сьогодні демонструє зростання до 11% з початку року.

 
Джерело:gazeta.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.