Продажі планшетів у 2012 році перевищать 100 млн. одиниць - прогноз

Річні продажі планшетних комп'ютерів у поточному році можуть скласти більше 100 млн. пристроїв, згідно з прогнозом аналітичної компанії ABI Research.

За даними аналітиків, від квітня по червень у світі було продано приблизно 25 млн планшетів, продажі підвищилися на 36% порівняно з попереднім кварталом і на 77% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

Основним постачальником подібних пристроїв на ринок є американська Apple із часткою продажів планшетів, що перевищує 69%.

"З нашої точки зору, дивним є те, що 17 млн проданих Apple планшетів у другому кварталі - це приблизно стільки ж, скільки було продано виробниками за весь 2010 рік", - зазначають експерти ABI Research. За офіційними даними, у зазначений період продажі планшетів склали 17,3 млн.

Другий за продажами пристроєм стала південнокорейська компанія Samsung Electronics з 8% ринку. За нею слідують Amazon, Asus, Dell та LG.

Експерти наголошують, що планшети Google та Microsoft Surface у майбутні роки будуть задавати тренд продажів. "Поки що ми оцінюємо загальний річний обсяг поставок приблизно у 102-110 млн планшетів", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, що раніше у Microsoft заявили, що планшетні комп'ютери перевершать десктопи за обсягом продажів уже наступного року.


Джерело:liga.net

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.