Балога рассказал, как поднять сельское хозяйство на Закарпатье

Об этом закарпатский нардеп Виктор Балога написал на Фейсбуке.

" -Вся Україна всіяна радгоспами. Для тих, хто не в курсі, це така форма господарювання, коли власником землі і всього майна є держава. Результатом «успішності» такої форми діяльності є те, що, наприклад, на Закарпатті, виноградники поросли лісами.

У людей є бажання на цій землі щось робити, привести виноградники в порядок і запропонувати туристам, і не лише їм, якісний продукт. У держави немає бажання розлучатися зі своїм майном, але і не вистачає розуму самим дати раду полям.

Крім того, є певна несправедливість – ті, хто працювали в колгоспах, отримали паї. Ті, хто в радгоспах – не отримали нічого. Хоча і перші, і другі однаково заслуговують на свою частку власності.

Ми вирішили виправити цю несправедливість і зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 2279а щодо внесення змін до Закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі"

Це дасть можливість нарешті розпаювати землю радгоспів серед їх працівників. Що це означає конкретно для Закарпаття? По-перше, у землі з’явиться реальний господар, по-друге – у людей з’явиться робота. А по-трєтє – це дасть шалений поштовх для розвитку виноградарства і сільського господарства.

І це стосується не лише Закарпаття. Тому, розраховую на підтримку колег з інших областей України." - пишет Балога.

Анонс Закарпатья

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.