Влада "привітала" мешканців прикордонних областей з новорічними святами: не більше 3 закордонних покупок за місяць, до 150 євро

Вночі 8 грудня Верховна Рада активно брали зміни в законодавство, націлені на бюджет 2018 року. Одним з них став законопроект #6776-д, який вносить зміни до Податкового кодексу. Щоб збільшити надходження в бюджет, депутати обмежили безмитне ввезення товарів в Україну: як при самостійному перетині кордону, так і при поштового пересилання. При цьому, в первісному тексті законопроекту таких положень не було - їх внесли з поправками.
Якщо законопроект підпише спікер і президент, то українці без сплати мита зможуть отримувати 3 посилки на місяць. Вартість товарів в кожній з них не повинна перевищувати 150 євро. Починаючи з четвертого відправлення, товари будуть обкладатися податком, митом і акцизом. Обмеження в 150 євро на товари в однієї посилки було і раніше. Але відправляти такі посилки можна було раз в день. Текст правки, яка описує нове обмеження, в законопроекті виглядає так:
«... ввезення на митну теріторію України на адресу одного одержувача (фізичної особи) у дерло трьох міжнародніх поштовий та / або міжнародніх експрес-відправленнях в течение одного календарного місяця товарів, сумарна фактурна ВАРТІСТЬ якіх НЕ перевіщує еквівалент 150 євро, в одній депеші у міжнародніх поштовий відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника у міжнародніх експрес-відправленнях; »


Через будову пропозиції, можна було припустити, що загальна сума товарів в трьох посилках не повинна перевищувати 150 євро. Але остання частина вказує на те, що мова йде про вартість в 150 євро кожній з трьох посилок.
Крім посилок, в прийнятому 7 грудня законопроекті також і ввезення товарів в багажі для тих, хто часто перетинає кордон. Українці і далі можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Але таке правило діє для тих, хто був відсутній в країні більше 24 годин і в'їжджає в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо не дотримуватися такі тимчасові проміжки, ввезти товари в Україну можна на суму до 50 євро. До законодавчих змін, українці могли ввозити товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг раз на добу, не проводячи за кордоном більше 24 годин.

Нагадаємо, що цих пунктів не було в первісному тексті законопроекту. Вони були внесені в якості поправки # 106 (можна знайти втаблиці поправок (RTF) до другого читання) нардепа від БПП Вадима Денисенка, частково підтримані профільним комітетом і внесені до фінального текст законопроекту. Зміни в текст по цій темі безпосередньо перед голосуванням депутати не вносили.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.