Петренко: На користь РФ руйнується хімічна галузь української економіки

На користь виробника країни-агресора Росії руйнуються цілі галузі української економіки, зокрема хімічна.Про це в ефірі телеканалу "112 Україна сказав народний депутат Олег Петренко.
Пише "Азов - Прес".
"Я відчуваю, що деяким українським високопосадовцям де-юре не вистачає визнання Росії країною-агресором ", - сказав він.
За словами народного депутата, "на користь виробника країни-агресора руйнуються цілі сфери української економіки, зокрема, хімічна галузь. Тому, на думку парламентаря, законопроект про визнання Росії країною-агресором дуже потрібний Україні.
"У мене на окрузі найбільша проблема - енергетичний колапс. Десятки населених пунктів після негоди знаходяться без електроструму, а "Черкасиобленерго" не має ні коштів, ні бензину, ні матеріалів. Люди звільняються, нема кому і за що ліквідувати наслідки надзвичайного лиха на Черкащині", - розповів народний депутат.
За його словами, "Черкасиобленерго" не може функціонувати без стабільної роботи підприємства "Азот".
"Обленерго ніколи не буде працювати, якщо немає стабільно діючого хімічного гіганта, найбільшого користувача електроенергії - підприємства "Азот", яке виробляє мінеральні добрива, яке розташовано безпосередньо в моєму окрузі", - зазначив Петренко.
Він підкреслив, що до цього призвело рішення Міжвідомчої комісії Кабміну про відміну антидемпінгового мита на російські мінеральні добрива, яке шкодить вітчизняному виробництву.
"Міжвідомча комісія Кабінету міністрів України під час війни з країною-агресором, що не визнано юридично на рівні законодавства, відміняє антидемпінгове мито на російські мінеральні добрива. І просто відбувається російська експансія під час війни", - наголосив він.
Петренко додав, що російський виробник селітри надає сировину на виготовлення пороху для російських боєприпасів, "які вбивають українців на Донбасі".
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.