В Ужгороді говорили про розвиток туризму на Закарпатті

 У четвер, 13 вересня, розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку туризму на території Закарпатської області та Карпатського регіону». 

Участь у конференції взяли також голова облдержадміністрації Олександр Ледида, його заступник Володимир Приходько.

У великому залі облдержадміністрації зібралися провідні закарпатські, угорські та словацькі фахівці з туризму. Відкриваючи роботу міжнародного форуму, Олександр Ледида наголосив:

- Безперечно, туризм сьогодні – важлива економічна галузь. Розвиток туристичної сфери Закарпаття дасть змогу створити додаткові робочі місця, залучити інвестиції в область. Для цього нам потрібно співпрацювати, в першу чергу, із сусідніми країнами, реалізовувати спільні масштабні проекти, обмінюватися досвідом роботи у туризмі. Тож бажаю усім учасникам конференції плідної співпраці.

Також керівник краю зазначив, що економічні реформи, розпочаті у 2010 році за ініціативи Віктора Януковича, сьогодні сприяють втіленню інноваційних ідей для розвитку основних економічних галузей. Тому нові проекти у сфері туризму сьогодні – на часі, адже інноваційно-інвестиційна модель розвитку є основою позитивних зрушень у національній економіці.

Учасники конференції, зокрема, обговорили такі питання, як необхідність створення спільних міжнародних туристичних маршрутів Закарпаття та Угорщини, Закарпаття та Словаччини, перспективи винного туризму в регіоні та ряд інших важливих тем.

 

Прес-центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.