Сигарети подорожчають на 7 гривень

В Україні знову зросли акцизи на сигарети, а тому тютюнові вироби продовжать дорожчати.При цьому зростання цін на сигарети позначається на загальному рівні інфляції, пояснив заступник голови Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб.

“У 2018 році тютюнові вироби також будуть дорожчати. Вони входять у групу адміністративних товарів, тому що підвищуються акцизи централізовано. За нашими розрахунками, збільшення в ціні складе 18%. А до загального рівня інфляції це може додати 0,7 процентних пунктів”, – зазначив Сологуб.
За його словами, водночас підвищення акцизів покликане поповнити бюджет. В Україні акциз на сигарети підвищується з 2008 року. За дев’ять років вартість пачки сигарет зросла в 20 разів. Акциз на сигарети в Україні розраховується в гривнях, на інші товари – у євро. Тому посилення податків частково “з’їдає” інфляція.

Нагадаємо, за розрахунками Держфіскальної служби, пачка сигарет, виготовлених після 1 січня 2018 року, подорожчає в Україні в середньому на 7 гривень. Подорожчання продовжиться в наступні роки – Україна взяла на себе зобов’язання до 2025 поступово підвищити акциз до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 сигарет, що передбачають європейські норми.

Анонс Заарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.