Закарпатські винороби отримали зелене світло від ВР

Досі для отримання ліцензії, виноробам треба було подати близько 140 дозвільних документів.Вчора Верховна Рада 247 голосами підтримала  законопроект №6693,  який передбачає спрощену процедуру ліцензування підприємств із невеликими обсягами виробництва теруарних вин (вин місцевості), плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів власного виробництва. Пише Мукачево.нет.

Для українських виноробів це дуже добра новина. Адже через бюрократію та паперову тяганину, вони були змушені ховатися в тіні через нереалістичні для виконання законодавчі вимоги. Зараз все стане набагато легше.

Досі головною перешкодою для виходу малих виноробів на ринок була забюрократизована процедура отримання ліцензії на виробництво. Для цього треба було зібрати досі більше як 140 дозвільних документів різних відомств, а тривати це могло роками.
Зараз же, новий закон дозволить виноробам, що виготовляють вино із власного винограду, отримувати ліцензії на виробництво без проходження атестації.

Але, все-таки, закон вимагає мати відповідну матеріально-технічну базу, а контроль якості та безпеки вин буде здійснюватись акредитованими лабораторіями за договором.

Ліцензування обіцяють народні обранці максимально спростити, щоб виноробам для отримання ліцензії на виробництво за спрощеною процедурою потрібно було не більше місяця.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.