Аграрії Сербії і Польщі закликають обмежити імпорт малини з України

Зазначається, що сербські садоводи-виробники малини перекрили основні автостради країни. Польські аграрії підозрюють «заморозників» (підприємці, що заморожують торішній врожай – ред.) країни в змові і вимагають в уряду обмежити імпорт малини з України.Про це повідомляє аграрний портал East-fruit.com.
«Однією з основних причин такого розвитку подій є різка експансія України на світовий ринок малини. І, попри те, що якість української продукції, найчастіше, залишає бажати кращого, вплив України на світові ціни не можна недооцінювати», — йдеться у матеріалі видання.

За даними видання, за п’ять років Україна разом з Боснією та Герцеговиною збільшили експорт малини у 8 разів. У 2017 році обидві країни експортували вже майже 40 тис. тонн, що становить близько 6% світової торгівлі.

Нагадаємо, що з початку цього сезону Україна експортувала до Євросоюзу майже в 52 рази більше малини, ніж за цей самий період сезону-2013/14 років.
Раніше повідомлялось, у Польщі наприкінці травня бракує працівників з України для збору полуниці, тому велика частину врожаю ягоди досі залишається не збираною.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.