63% мешканців Закарпаття проживає у сільській місцевості

У четвер, 20 вересня, заступник керівника краю Михайло Попович зустрівся із керівником проекту PRISM в Україні Сергієм Котенком та експертом проекту з публічної політики Світланою Слава-Продан. Йшлося, зокрема, про реалізацію в області регіональної програми з розвитку сільських територій.
 Проект розробки та впровадження публічної політики в Україні – PRISM – реалізовується за підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку та Канадського бюро міжнародної освіти. У рамках цього проекту в області впроваджується Регіональна програма сталого розвитку сільських територій Закарпатської області на період до 2020 року.
 - Більшість мешканців області, майже 63%, проживає у сільській місцевості, - зазначив Михайло Попович, - та інвестицій у розвиток отримують більше саме міста краю. Хоча Закарпатська область є серед лідерів в Україні за часткою вкладених на кожного жителя інвестицій, ми повинні більше уваги звертати саме на розвиток та розбудову сільських місцевостей.
 Загалом, основними завданнями, вирішення яких і передбачає Регіональна програма, є  створення нових робочих місць для підтримки сільської економіки, покращення стану довкілля і ландшафту сільських територій, підтримка місцевих ініціатив та партнерства в сільських громадах, підвищення якості населення.

 Джерело:прес - центр ОДА
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.