Експерти опублікували список ненадійних банків

У деякі з банків нести свої кровні точно не варто.Українські банки мають потребу в грошах, причому у великій їх кількості.  Це необхідно для нарощування капіталів за результатами стрес-тестування, яке нещодавно провів Національний банк. З 24 банків, перевірених регулятором, капіталу потребували 13. Загалом їм було потрібно 42,1 млрд. гривень, а після вкладень акціонерів в завершенні 2018 року дефіцит скоротився до 19,7 млрд. гривень, про що повідомляється на сайті НБУ.
7 фінансових установ частково або повністю вже наростили свої капітали, а ще 6 тільки на шляху до цього.

Як заявили в Національному банку, з 13 установ повністю покрили потреби в капіталі при несприятливому сценарії лише чотири. До них відносяться: Універсал Банк, ПУМБ, Ощадбанк і Банк Схід. Ще три банки виконали план реструктуризації трохи більше, ніж наполовину: Альфа-Банк, "Південний" і Ощадбанк. Інші банки мають час до кінця 2019 року на повне виконання затверджених планів реструктуризації.  


У своєму звіті експерти Національного банку уточнили, що потреба в додатковому капіталі виникає у разі, якщо розрахункові значення нормативів банків хоча б в один з років прогнозного горизонту опускалися нижче встановлених граничних рівнів.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.