Тепличні овочі в Україні продовжують дорожчати

Ціни на тепличні овочі в Україні продовжують зростати, до того ж темпи подорожчання цієї продукції цього тижня суттєво прискорилися.

Зараз продавці пропонують огірок по 50-52 грн/кг в залежності від якості, сорту і регіону. Таким чином, тільки з початку поточного тижня ціни на цю продукцію зросли в середньому на 26%. Томати великим оптом пропонуються в Україні по 45-50 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж тижнем раніше.

Основною причиною такого різкого подорожчання, за словами продавців, є той факт, що пропозиція тепличних огірків і томатів на українському ринку скоротилася до мінімуму.

Більшість тепличних комбінатом вже повністю завершили реалізацію тепличних овочів попереднього обороту, тоді як інші господарства ведуть продажу виключно дрібним оптом. Водночас, попит на цю продукцію залишається стабільно високим, що і є основним драйвером зростання цін.

Сьогодні тепличний огірок на українському ринку коштує в середньому на 23% дорожче, ніж в кінці січня 2018 р. Ціна на томати зросла приблизно на 13% в порівнянні з аналогічним торішнім періодом. Однак багато учасників ринку сходяться на думці, що така цінова ситуація в даному сегменті – це тимчасове явище.

До того ж основним постачальником продукції в даний час року виступає Туреччина, але останні кілька тижнів в Туреччині відзначалися несприятливі погодні умови, що призвело до суттєвого зменшення поставок тепличних овочів на зовнішні ринки.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.