Полунична криза на Виноградівщині (ВІДЕО)

На Закарпатті триває полуничний сезон. Однак цього року, фермерам, які вирощують цю ягоду, на великі прибутки розраховувати не доводиться. Спершу через заморозки, а згодом через зливи та підтоплення частину врожаю селяни втратили.

Зовсім не солодко доводиться цього року власникам полуничних плантацій, каже пані Світлана. Вона – одна з тих, хто займається вирощуванням цієї ягоди. Каже, значно вплинули на цьогорічний врожай полуниці погодні примхи.

Ягоду господарі полуничної плантації садили вже за новою технологією. Це і дозволило врятувати її від підтоплення, розповідає пані Світлана. 

Якщо у минулі роки збирати врожай зазвичай доводилось під палючим сонцем, то зараз нерідко – під проливними дощами, адже ягода чекати не буде: не встигнеш зірвати – згниє. Реалізовують ягоду власники плантації переважно на оптових ринках. Ціни за кілограм коливаються щодня. 

Триватиме збір полуниці приблизно ще два тижні. Підраховуватимуть прибутки власники полуничних господарств вже після завершення сезону, та, однозначно, цього року вони будуть значно менші. 

 
   Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.