Балога: На кожен випадок примусу інвестора до давання хабаря має бути негайна реакція перших осіб держави

Закарпатський нардеп Віктор Балога прокоментував виступ прем’єр-міністра України.


" - Подивився виступ прем’єр-міністра на інвестиційному форумі. Пан Гончарук все говорив правильно, але думаю, що бізнес хотів би почути конкретику, а не лише обіцянки та запевнення.

 Можна було б почати з того, що Маріуполь стане вільною економічною зоною №1 у світі з найкращими умовами для інвесторів і перерахувати їх. Бо на ринку залучення прямих іноземних інвестицій висока конкуренція, і якщо ми хочемо в ній перемогти, то маємо пропонувати інвесторам кращі умови, ніж інші країни. А саме:

 1. У нас мають бути простіші правила реєстрації бізнесу та створене конкурентне бізнес-середовище.

 2. Ми повинні запропонувати кращі фіскальні стимули, зокрема, менші корпоративні податки та довші терміни податкових канікул.

 3. Ми маємо спростити процедуру отримання дозволів на будівництво нових виробних потужностей та надавати пільги за створення нових робочих місць.

 4. Ми маємо гарантувати інвестору захист його прав та стабільність законодавства.

 5. На кожен випадок примусу інвестора до давання хабаря має бути негайна реакція перших осіб держави та антикорупційних органів.

 6. Офіс залучення інвестицій має перестати існувати лише на папері та реально опікуватись кожним інвестором, який хоче вкласти гроші в нашу економіку.

 7. Потрібно налагодити дієву співпрацю в
 трикутнику місцева громада, уряд, інвестор.

 У світі чимало країн, які стали успішними завдяки залученню інвестицій. Але кожна з них мала конкретні пропозиції для інвесторів і знала, що вона краща, ніж в інших.

 І головне – в сухому залишку метою підтримки інвестицій має бути зростання кількості вакансій з високими зарплатами, які повернуть українців з Польщі, Чехії чи Росії додому." - пише Балога на ФБ,

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.