Біля Ужгорода вироблятимуть електромобілі

В Україні вже найближчим часом можуть почати збирати електромобілі.Зокрема, відповідну підготовку вже ведуть на заводі «Єврокар» на Закарпатті.За словами народного депутата Роберта Горвата, виробляти на підприємстві будуть електромобілі Volkswagen.
Парламентар наголосив, що виробництво електромобілів в Україні стане можливим після ухвалення Верховною Радою необхідних законопроектів №3476 та №3477. Напередодні Комітет із питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував включити їх до порядку денного сесії Верховної Ради та прийняти за основу.
За його словами, після ухвалення законопроекти кардинально змінять податкову та митну політику в галузі будівництва та імпорту транспорту на електротязі. 
Це дасть змогу привести до країни міжнародних інвесторів, розпочати у нас будівництво електрокарів відомих світових виробників, повністю перезапустити вітчизняну автомобілебудівну галузь, давши їй вихід на європейські ринки», – підкреслив нардеп.
Варто зазначити, що законопроект №3476 продовжує пільги на електромобілі до 2025 року, а №3477 – звільняє від податків до 2029 року комплектуючі та обладнання для випуску електромобілів.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.