За три місяці свинина подорожчає на 8%

М’ясо свинини до за три місяці буде поступово зростати і до нового року ціна може зрости на 7-8%. Таку думку висловила експерт ринку м'яса та м'ясопродуктів Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

Експерт наголосила, що сьогодні є тенденція до подорожчання м’яса свинини і вона є цілком об’єктивною. Тому що в усіх країнах світу зараз відбувається подорожчання свинини.

"І цей факт свідчить, що ми почали більше імпортувати м’яса з Бразилії. Якщо раніше понад 50% поставок приходилося на країни Європи, то в поточному році переважає імпорт бразильської свинини. Тобто, там традиційно досить низька собівартість виробництва", - сказала вона.

"Швидше за все, що подорожчання відбуватиметься на кілька відсотків щомісяця у жовтні, листопаді, грудні. Новорічне подорожчання є короткостроковим – на тиждень-два під дією високого попиту. Але поступове підвищення ціни буде відбуватися через загальне здорожчання у країн-сусідів і її високої собівартості в Україні через високі ціни на корми, питання з кредитуванням", - зазначила фахівець.

Є.Святківська переконана, що українські виробники будуть переглядати свої ціни на свинину зважаючи на високу вартість імпортної продукції. Вона вважає, що ціна на свинину буде зростати поступово, щомісяця по 2-3%. "До нового року, за три місяці, вартість свинини може зрости на 7-8%", - сказала експерт УКАБ.

Як повідомляли раніше в УКАБ, за офіційними даними за січень-серпень цього року Україна імпортувала 129 тис. 502 тонни м’яса свинини на суму 311,1 млн дол., торік за цей період було імпортовано тільки 46 тис 900 тонн м’яса на суму понад 85 млн дол. Загалом 2011 року було завезено на український ринок 86 тис. 237 тонн.

Джерело:УНН
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.