Експерти підрахували, скільки Україна щороку втрачає на енергетиці

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), яке майже рік проводило дослідження енергетичної політики України, повідомило, що Україна щорічно втрачає на енергетиці щонайменше шість млрд євро.

 

"Україна повинна зробити ставку на ефективність. Адже рівень споживання газу в Україні один з найвищих. При європейському підході вона зможе заощадити для себе шість мільярдів євро", - заявила виконавчий директор агентства Марія Ван Дер Хувен, додавши, що ці гроші можна було б направити на розвиток енергозберігаючих технологій в житловому секторі та промисловості, передає ТСН.

 

"Європа дуже зацікавлена в тому, щоб Україна поліпшила свою енергетичну політику. Потрібно шукати нових постачальників газу, нарощувати власний видобуток і фінансово стимулювати економію", - зазначив посол ЄС в Україні Ян Томбінскій.

 

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляв, що Україна знизить на 12% споживання газу в 2013 році. "У цьому році буде спожито на 15% газу менше, ніж у минулому році. І приблизно на 12% від цього року ми плануємо зниження споживання в наступному році", - сказав Бойко.


Джерело:ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.