97 % населених пунктів Закарпаття охоплено автомобільним пасажирським сполученням

Про це у середу, 24 жовтня, під час брифінгу повідомив Віктор Лукеча, начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Закарпатської облдержадміністрації.

Показник охоплення автомобільними перевезеннями населення області один з кращих в Україні. Всього перевезення пасажирів на маршрутах загального користування здійснює 203 перевізники, з яких 9 - спеціалізованих автотранспортних підприємств, 11 приватних підприємств та 183 фізичні особи-підприємці.

Маршрутна мережа внутрішньообласного автобусного сполучення загального користування складається із 478 маршрутів, з яких 93 міжміських, 385 приміських маршрутів. Щоденно маршрути загального користування обслуговує понад 950 автобусів. За період 2010-2012 р. перевізниками області придбано 28 нових автобусів.

Загалом, у сфері перевезень пасажирів та вантажів свою діяльність здійснює 2816 фізичних осіб-підприємців. У тому числі легковими автомобілями - 747, автобусами - 631, вантажним транспортом - 1438. За кількості вантажного транспорту область посідає 2 місце в Україні.

Щодо залізничного транспорту, то протягом 8 місяців 2012 року перевезено майже 6 мільйонів пасажирів. Вантажів залізницею перевезено понад 1 мільйон тонн.

Протягом січня-вересня 2012 року проведено реконструкцію та ремонт службово-технічних будівель на суму 1 мільйон 750 тисяч гривень.

За січень-червень 2012 року в покращення колійного господарства області вкладено 37,8 млн. гривень.

Діє Програма енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області на 2012-2015 роки

Основними завданнями програми є скорочення рівня невиробничих втрат паливно-енергетичних ресурсів та води; скорочення бюджетних видатків на використання паливно-енергетичних ресурсів та води в бюджетних установах; впровадження сучасних енергоефективних технологій; підвищення енергонезалежності регіону; збільшення обсягу використання гідроенергетичного потенціалу річок області тощо.

З метою підвищення рівня надійності та якості електропостачання, ПАТ „Закарпаттяобленерго” на ремонт електромереж області передбачено використати у 2012 році понад 40 мільйонів гривень. Зараз ремонтні роботи проводяться згідно з визначеним графіком.

Щодо підвищення рівня якості та безпеки газопостачання, ПАТ „Закарпатгаз” виконано приладне обстеження 536,9 км газопроводів.

На ремонт та будівництво доріг місцевого значення Закарпаття отримало 59 мільйонів з державного бюджету

Цьогоріч гроші, отримані із держбюджету, вперше розподіляються між місцевими бюджетами області. Так, 22 мільйони гривень на ремонт доріг використовує обласний бюджет, 37 мільйонів гривень – розподілені між бюджетами органів місцевого самоврядування області. Для того, аби використати ці гроші, на місцях мають розробити відповідну документацію, зокрема, для будівництва доріг – кошторис та експертизу, для ямкового ремонту – дефектні акти.

 

Джерело:Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.