Обсяг виробництва вина в 2012 році повинен впасти на 6,1%

Обсяг виробництва вина на планеті в 2012 році повинен впасти на 6,1% через поганий врожай відразу в кількох країнах світу, інформує Bloomberg з посиланням на дані Міжнародної асоціації винограду і вина (OIV).

 

Очікується, що випуск дійде до позначки 248,2 млн гектолітрів проти 264,2 млн гектолітрів у минулому році.

 

Найбільше постраждає Франція. Так, французькі винороби зазнають найсерйознішої шкоди в абсолютних величинах. Один з найбільших світових виробників вина скоротить випуск продукції на 20%, що стане антирекордом останніх 40 років. Так, країна протягом 2012 року стикалася з низкою вкрай неприємних для виноробства погодних умов.

 

Найбільш серйозну втрату в абсолютних величинах понесе французьке виноробство. Найбільший виробник вина в світі скоротить випуск на 20 відсотків до мінімуму за останні 40 років. Країна протягом 2012 року стикалася з вкрай несприятливими погодними умовами - зимовою посухою, випаданням граду та сильною спекою.

 

Крім того, виробництво вина в Угорщині скоротиться на 32%, в Аргентині - на 24%, а в Новій Зеландії - на 17%.

 

У всьому світі споживання вина складе від 236 до 249 млн гектолітрів без урахування промислових потреб. Таким чином, планеті загрожує дефіцит вина обсягом 10 мільйонів гектолітрів, або близько 1,3 мільярда стандартних пляшок.

 

Раніше повідомлялося, що українські виробники вина рапортують про падіння рівня виноробства - так, за дев'ять місяців поточного року було вироблено лише 9308,7 тис. дал, що на 30,7% менше аналогічних результатів минулого року.


Джерело:ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.