На Рахівщині думали про зниження рівня безробіття

5 листопада 2012 року у Рахівському районному центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» за участі представників служби зайнятості та органів влади.

 

Обговорювались основні напрямки співпраці державної служби зайнятості з місцевими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, соціальними партнерами та роботодавцями спрямовані на підвищення рівня зайнятості населення Рахівщини.

 

Своїм стратегічним завданням учасники круглого столу визначили реальне покращення якості надання соціальних послуг населенню. Тетяна Семенюк – заступник директора центру зайнятості провела екскурсію по новостворених секторах, та зазначила, що сьогодні фахівцями служби зайнятості звертається велика увага на працевлаштування осіб старше 45 років, випускників загальноосвітніх навчальних закладів, молоді до 35 років. Тетяна Василівна проаналізувала стан ринку праці регіону, динаміку працевлаштування та професійного навчання у порівнянні з минулими роками. Проінформувала, щодо організації професійного навчання молодих осіб, та тих, які не здатні конкурувати на ринку праці.

 

Над цими питаннями вже давно працює відділ активної підтримки безробітних, спеціалісти якого проводять роз’яснювальну роботу серед незайнятого населення, щодо впевненості та психологічної підтримки осіб, які втратили роботу у віці старше 45-55 років, стратегії пошуку роботи. Відділ по наданню послуг роботодавцям, в свою чергу, веде інформаційну роботу серед роботодавців, з метою створення нових робочих місць для даної категорії населення, про що зазначила Маріанна Лендєл – начальник цього ж відділу. Вона проінформувала про кількість робочих місць (особливо новостворених) для працевлаштування незайнятого населення, основні ринкоутворюючі підприємства, які потребують якісного та оперативного підбору кадрів.

 

Єлізавета Штефура – юрисконсульт центру зайнятості визначила деякі аспекти щодо застосування нового законодавства про зайнятість населення, яке вступає в дію з 1 січня 2013 року. Начальник відділу активної підтримки безробітних надала інформацію про навчальні заклади, а саме професійно-технічні центри державної служби зайнятості та про профорієнтаційні заходи для молоді, спрямовані на посилення мотивації до праці, психологічну підтримку та навчання методам пошуку роботи.

 

Підсумком обговорення питань стало узгодження спільних дій та заходів на 2012-2013 роки спрямованих на зниження рівня безробіття серед жителів гірських населених пунктів.

 

 

 

Джерело:Закарпатський регіональний центр зайнятості

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.