Спільне підприємство Nokia і Siemens вибивається в лідери ринку телекомунікацій

Nokia Siemens Networks нарощує ринкову частку у сфері телекомунікаційних систем. За інформацією дослідницької фірми Dell'Oro, в третьому кварталі значно скоротився розрив між об'єднаним бізнесом компаній і її головними конкурентами - Ericsson і Huawei.

 

Варто відзначити, що з 2007 року, коли Siemens і Nokia вирішили проводити спільну експансію на ринок телекомунікаційних технологій, їх проект був збитковим. Однак ситуація кардинально змінилася у цьому році, коли фірма підписала низку угод на будівництво високошвидкісних бездротових систем.

 

Таким чином, ринкова частка Nokia Siemens в минулому фінансовому кварталі збільшилася з 18% до 20%. У Huawei трохи більше - 22%, тоді як в Ericsson - 34%. Спільний бізнес двох технологічних корпорацій також змістив Alcatel-Lucent з другої позиції в світовому рейтингу виробників високошвидкісних бездротових телекомунікаційних мереж.

 

Тим не менш, загальний обсяг ринку обладнання для телекомунікацій в порівнянні з минулим роком впав на 11%.

 

Раніше повідомлялося, що за підрахунками IDC, ринок мобільних телефонів збільшився в третьому кварталі на 2,4% з 434,1 млн до 444,5 млн апаратів. Продажі смартфонів піднялися на 45,3% до 179,7 млн пристроїв. Nokia втратила місце в п'ятірці лідерів, поступившись Research in Motion, ZTE і HTC.


Джерело:ua.korrespondent.net

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.