Закарпатці все частіше їдять імпортне м'ясо і молочні продукти

В Україні зростає імпорт м'ясо-молочної продукції. Тільки свинини за дев'ять місяців поточного року було ввезено втричі більше, ніж у минулому році, пише газета Дело в статті Украинцы переходят на импортное мясо и молочку.

 

Згідно з даними Державної служби статистики, експорт товарів з України в січні-вересні 2012-го склав $50,79 млрд. (збільшився на 1,8%), а імпорт - $62,27 млрд. (збільшився на 4,7%).

 

Дуже показовими є дані щодо експорту та імпорту м'яса і субпродуктів, відзначає видання. За даними відомства, імпорт м'яса за дев'ять місяців зріс на 261%, тобто в 2,6 разу. М'яса в Україну за вказаний період було завезено на $552 млн. У минулому році це було $212 млн.

 

Імпорт свинини за дев'ять місяців зріс ще більше - втричі. В основному свинину до нас завозили з Бразилії, Німеччини та Польщі. Імпорт м'яса птиці зріс в 2,7 разу. Основні постачальники - США, Німеччина та Угорщина. Експерти ринку пов'язують зростання м'ясного імпорту з високими цінами на м'ясо всередині України.

 

Ще один цікавий тренд - різке падіння експорту молокопродуктів та зростання їх імпорту. У цьому році на зовнішні рики виробниками молочної продукції було поставлено товарів на 15% менше, ніж у 2011 році. Головна причина - зниження обсягів експорту сирів до Росії.

 

Як відзначають представники молочної галузі, до 60% українського сиру вивозилося раніше за кордон, причому переважно в Росію. Не дивно, що чергова українсько-російська сирна війна сильно вдарила по виробниках і скоротила загальний обсяг експорту молочної продукції. Питання не вирішене і до цього моменту. На тлі падіння експорту зростає імпорт молочки - за дев'ять місяців на 30%.


Джерело:ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.