Мукачівські підприємства забруднюють атмосферу

Держінспекторами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області проведено планову перевірку ТОВ “Угова ЛТД” на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря.

За результатами перевірки виявлено наднормативний викид оксиду вуглецю при функціонуванні стаціонарного джерела викиду. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 1 посадову особу на суму 119 грн.

Держекоінспекцією проведено розрахунок розміру шкоди, яка заподіяна державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, на загальну суму 285,59 грн. та буде виставлено претензію підприємству для добровільного відшкодування завданих збитків.

На іншому підприємстві ТОВ “ЕНО меблі ЛТД” також виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, встановлено факт здійснення наднормативного викиду оксиду вуглецю та диоксиду азоту при функціонуванні стаціонарного джерела викиду. Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення на суму штрафу 85 грн.

Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря Держекоінспекцією проведено розрахунок розміру завданих збитків на суму 2785,88 грн. та буде виставлено претензію підприємству для добровільного відшкодування заподіяної шкоди.

 

 

Джерело: Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.