Віктор Медведчук:"Українську економіку врятує лише Митний союз"

Екс-голова Адміністрації президента Віктор Медведчук вважає, що Україну врятує лише Митний Союз.

 

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Я вважаю, що єдиний вихід для економіки України сьогодні є вступ до Митного союзу", - заявив Медведчук.

 

"Тому що Митний союз визначає в сьогоднішніх економічних умовах світової кризи можливості розвитку нашої економіки, високотехнологічних галузей, таких як авіабудування, суднобудування, ракети, космос, ВПК і багато іншого, продукція яких потрібна лише у країнах Митного союзу і не потрібна в Євросоюзі", - пояснив він.

 

Висловився Медведчук і з мовного питання. За його словами, за державний статус російської мови виступає до 40% населення і до 30% - за спеціальний регіональний статус. У сумі виходить більшість населення країни, підсумував політик."Немає інших цифр. Це політичний популізм тих, хто займає іншу позицію, не маючи аргументів. У мене є думка фахівців, соціологів", - заявив він.

 

Медведчук стверджує, що він не є прокремлівським політиком, адже його ідеї підтримує більшість громадян України.

 

Висловився екс-голова Адміністрації президента і про справу Юлії Тимошенко. Він вважає, що в діях, за які її засудили, немає складу злочину. Справжній винуватець ситуації, яка склалася у січні 2009 року, - екс-президент Віктор Ющенко."Я впевнений, що в діях Тимошенко немає складу злочину. Єдиний, хто винен, це Ющенко, який і повинен бути арештований. Чому цього не сталося? Імовірно, на те є якісь причини, чиїсь рішення, але мені про це нічого не відомо", - заявив він і назвав політичною справу Юлії Тимошенко.

 

"Я не спілкуюся з тими, хто несе відповідальність за це рішення", - відповів Віктор Медведчук на уточнююче запитання ведучого щодо зацікавлених осіб у справі Тимошенко.

 

"Я вважаю, що Тимошенко повинна бути звільнена. Якщо виходити з її справи, то можна сказати, що в Україні присутні політичні репресії", - підкреслив він.

 

Раніше Медведчук заявляв, що Ющенко допоміг Януковичу стати Президентом. У свою чергу Ющенко назвав Медведчука "політичним нафталіном".

 

Нагадаємо, що 21 березня екс-голова СДПУ(о) і колишній голова Адміністрації Президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук заявив, що повертається в політику.


Джерело:ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.