Олександр Ледида пропагандує туризм на Закарпатті

У четвер, 3 січня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида особисто перевірив гірськолижні траси гори Красія, що на Великоберезнянщині. Один із найпотужніших комплексів зимового відпочинку області вже з грудня готовий приймати відпочивальників.

Хоч цього року погода поки не потішила Закарпаття великими снігопадами, і гори ще не засніжені повністю, на базі «Красія» туристів вистачає. Завдяки спеціальним генераторам 2 кілометри спуску з гори вкриті штучним снігом. А оскільки зараз триває сезон зимових відпусток, відпочивальників, охочих покататися на лижах – вдосталь. Так, пані Любов із Києва сьогодні вперше стала на лижі, тому катається лише на нижній частині гори з інструктором. Та переконує – усім задоволена і на Закарпаття обов’язково повернеться. Каже, подобаються і краєвиди, і умови, і персонал бази, який, у разі чого, завжди допоможе підкорити гірські вершини. Послугами інструктора скористалася сноубордистка Євгенія із Кривого Рогу, хоч катається тут вже другий рік, та поради професіоналів не завадять:

- От сьогодні займалася з інструктором. Звісно, я ще не спортсменка, та мені доступно пояснили що до чого. Тому, сподіваюся, з кожним разом мені вдаватиметься з’їжджати все краще. Красію рекомендую всім.

Інструктор Андрій розповідає, що за день освоїти навики катання допомагає до п’яти, а то й більше туристам – все залежить від рівня їхньої фізичної підготовки:

- Якщо людина до того займалася бодай яким-небудь видом спорту, звісно, опанувати катання їй набагато легше. Якщо ж фізичної підготовки нема зовсім, доводиться просто витратити більше часу – та в обох випадках результат обов’язково буде!

На гірськолижній базі цьогоріч працює 18 інструкторів. Всього ж кількадесят осіб персоналу забезпечують роботу пунктів прокату гірськолижного спорядження, роботу витягів, і, що найголовніше - дбають про безпеку відпочивальників. Як розповів генеральний директор гірськолижного спортивно-оздоровчого комплексу «Красія» Георгій Климентовський, спуски гори постійно контролюють 12 професійних рятувальників, котрі перед початком сезону пройшли спеціальне навчання. Загалом, до сезону 2012-2013 суттєво оновили інфраструктуру:

 

- Уже влітку ми працювали над якістю трас. Також додатково побудували ще один ресторан, баню, розширили готель, відкрили різні розважальні заклади, тренажерний зал.

 

Те, що розвиток бази не стоїть на місці, відзначив і очільник краю Олександр Ледида. Він зауважив, що для відпочивальників стало набагато комфортніше, адже з’явилася нова стоянка для автомобілів, і тепер є де залишити свої транспортні засоби на час відпочинку, також значно покращилася якість харчування:

- Взагалі такого рівня траси, як на Красії, немає ніде в України. Трасою довжиною майже 3,5 кілометра не можуть похвалитись ні Буковель, ні Драгобрат, ні Подобовець. До того ж сюди дуже зручно добиратися – всього сотня кілометрів від обласного центру. Сьогодні зустрічалися з інвесторами - обговорювали питання розвитку літнього туризму на Красії, - розповів Олександр Ледида.

Цьогоріч на базі «Красія» у зимовий період пройде кілька українських та міжнародних чемпіонатів із лижного спорту та сноубордингу.


Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.