Міністерство економіки пропонує не переводити годинник на літній і зимовий час

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує відмовитися від переведення годинників на літній і зимовий час. Відповідний проект закону розміщений на сайті МЕРТ у середу.

 

"На сьогодні введений такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведення щороку годинникової стрілки в останню неділю березня о 3.00 (ранку) на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4.00 (ранку) на 1 годину назад. Проектом закону на території України вводиться час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки", - сказано в законопроекті.

 

"Встановлення такого порядку обчислення часу направлене на забезпечення покращення стану здоров’я громадян, на підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій", - підкреслюється у законопроекті.

 

У документі передбачається набуття чинності даного порядку 1 березня 2013 року.

 

У разі ухвалення законопроекту "зимовий" час, який наразі діє в Україні, стане постійним, тобто під час переходу Європи на "літній" час Україна житиме по європейському часу.

 

МЕРТ нагадує, що Кабмін схвалив даний законопроект ще рік тому і вніс його до парламенту. Проте після парламентських виборів, відставки і призначення нового складу уряду виникла необхідність додаткового узгодження цього проекту закону.

 

Нагадаємо, ідея відмовитися від переведення годинникових стрілок в Україні виникла після того, як у Росії прийняли рішення про відміну переведення часу. У лютому цього року Кабінет міністрів запропонував парламенту відмінити перехід на літній час з 2013 року.

 

Інтерфакс-Україна

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.