Німеччина позичить Україні 12 млн євро для підтримки малого бізнесу

Німецько-український фонд і український Мінфін 29 грудня 2012 підписали договір з Кредитною установою для відбудови (KfW, Німеччина) щодо надання позики у розмірі 10 млн євро і грант у розмірі 2 млн євро для проекту Підтримка малих і середніх підприємств (МСП) України.

 

"Кошти позики будуть направлені на фінансування інвестиційних проектів МСП через українські банки - партнери фонду в гривні та євро, а кошти гранту - на фінансування супровідних заходів щодо впровадження проекту, зокрема на консультаційну підтримку банків - партнерів фонду та МСП", - повідомляється на веб -сайті Нацбанку.

 

Умовами проекту передбачено можливість ліміту розміру процентної ставки для МСП з метою полегшення їх доступу до кредитів для фінансування інвестиційних проектів: розмір процентної ставки визначатиметься наглядовою радою фонду при узгодженні кредитних продуктів проекту.

 

"Усунення фактора валютного ризику дозволяє обмежити розмір процентної ставки до рівня, значно нижчим від ринкового", - підкреслюється в повідомленні.

 

За умовами проекту, позики в гривні будуть надаватися малим і середнім підприємствам з кількістю працівників до 250 осіб на строк до п'яти років і в розмірі, що не перевищує суми, еквівалентної 250 тис. євро.

 

Реалізація проекту планується через українські банки-партнери фонду за принципом другого рівня: представники малого та середнього бізнесу повинні будуть звертатися в один з банків-партнерів фонду для ознайомлення з порядком подачі заявки на отримання кредиту.

 

У повідомленні вказується, що банками-партнерами проекту стали Мегабанк, банк Київська Русь, Кредитпромбанк, ПроКредит Банк, Український професійний банк, Златобанк і Укргазбанк.

 

Німецько-український фонд створений у 1999 році як особлива фінансова установа в рамках програми Федерального уряду Німеччини Трансформ для підтримки процесу реформ в Україні. Засновниками фонду стали KfW, НБУ та Кабінет міністрів України.

 

Раніше повідомлялося, що слідом за депозитами, ставки кредитів в Україні можуть впасти.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.