На Закарпатті митники вилучено брендовий одяг та взуття на 6 мільйонів гривень (ФОТО)

Цими вихідними чопські митники склали протокол про порушення митних правил щодо незаконного ввезення на територію України великої партії незадекларованих брендових речей вартістю понад 6 мільйонів гривень.

 

Завдяки наданій оперативній інформації із спецпідрозділу УСБУ в Закарпатській області чопські митники разом з прикордонниками провели ретельний огляд вантажівки, під час якого виявили партію не задекларованого фірмового одягу та взуття, прихованих серед поштових бандеролей.

 

Згідно з товаросупровідними документами, які водій пред’явиви митникам на пункті пропуску «Ужгород» (на українсько-словацькому кордоні), з м. Кошіце (Словаччина) до Києва у вантажівці переміщувалися 24 палети міжнародних поштових відправлень.

 

Утім, коли працівники служби боротьби з контрабандою та митних правил Чопської митниці вивантажили із транспортного засобу усі наявні предмети, то виявили серед задекларованого вантажу «зайві» 360 коробок з одягом, взуттям та парфумами відомих торгових марок: «Prada», «Salvatore», «Gino Rossi» «Nike», «Aldo Brue», «Altuzare», «Lord Piano», «Dior» та «Dolce&Gabbana», загальною вагою 4400 кг.

За висновками товарознавчого експерта-оцінювача, вартість незаявленого товару – 6 116 392 грн. Наразі відносно водія складено протокол за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України, яка передбачає штрафні санкції у стовідсотковому розмірі вартості не задекларованого товару, а також його конфіскацію на користь держави.

 

Як зазначають митники, ділки хотіли обійти сплату всіх необхідних митних зборів і платежів на кордоні та зекономити півтора мільйона гривень.

 

 


Джерело:Чопська митниця

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.