Розроблено проект Регіональної програми розвитку сільських територій Закарпаття

У четвер, 21 лютого, під керівництвом заступника керівника краю Михайла Поповича відбулося заключне засідання робочої групи з питань розробки регіональної програми розвитку сільських територій у Закарпатській області.

Відповідна Ініціатива на Закарпатті реалізовується з листопада 2011 року. У 2012 році сформовано проект Регіональної програми розвитку сільських територій Закарпатської області до 2020 року та напрями до 2025 року.

- Варто відзначити, що визначені в Програмі пріоритети об’єднали думку сільських мешканців, місцевого бізнесу, громадських організацій, причетних до розвитку сільських територій та влади. Пріоритетами розвитку сільських територій краю визначено: створення якісних робочих місць, розвиток людського капіталу, покращення стану довкілля, вдосконалення управління сільським розвитком, - відзначив Михайло Попович.

Регіональним органам влади сусідніх регіонів України, Румунії, Словаччини, Угорщини закарпатської стороною запропоновано створити Міжрегіональний форум органів влади сусідніх регіонів з питань розвитку сільських територій.

Сформований проект регіональної програми буде подано на розгляд та схвалення голови облдержадміністрації, відтак, на затвердження сесії обласної ради.

Проведення презентації проекту Регіональної програми розвитку сільських територій Закарпатської області, а також засновницький захід із створення Міжрегіонального форуму органів влади сусідніх регіонів з питань розвитку сільських територій попередньо заплановано на квітень.

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.