На батьківщину коньяка їздив закарпатський фахівець цього напою Володимир Гісем

Вперше у Парижі в штаб-квартирі Міжнародної організації винограду і вина (МОВВ) відбулася презентація-дегустація кращих зразків української виноробної продукції підприємств корпорації «Укрвинпром».

 

Було представлено продукцію підприємств «Масандра», «Інкерманській завод марочних вин», «Артемівськ Вайнері», «Ужгородський коньячний завод», «Дім марочних бренді «Таврія» – всього 26 взірців. Офіційну українську делегацію очолював віце-президент корпорації «Укрвинпром» Володимир Гісем.

«Презентація-дегустація української виноробної продукції в штаб-квартирі МОВВ проходить вперше. Такої честі за останні 90 років неудостоювалися ні Радянський Союз, ні одна з його республік», – зазначив перший заступник генерального директора корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

«Ця визначна в історії українського виноробство подія дуже важливе як в плані поглиблення двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною и Францією, так і для зміцнення іміджу української виноробноїпродукції в Європі », – відзначив Посол України у Французькій Республіці Олександр Купчишин.

Найкращі зразки виноробної продукції підприємств – учасників було урочисто передано до енотеки МОВВ, – повідомляє сайт посольства України у Французькій республіці.

На думку Посла України у Франції Олександра Купчишина, більшість гостей, а це професійні дегустатори, дипломати, ресторатори,дистриб'ютори, члени асоціацій, представники торговельних мереж, журналісти позитивно відгукувалися про смак вина і коньяків під «української» маркою. І це незважаючи на те, що в Парижі недолюблюють вино не французького походження. Тому, за прогнозами дипломата, цей захід сприятиме зміцненню іміджу української виноробної продукції в Європі. Тим більше, що Україна планує подвоїти площі (нині –86 тисяч гектарів) підвиноградником до 2025 року і розширити ринки збуту.

Дуже важливо дотримуватися міжнародних стандартів. Віце-президент корпорації «Укрвинпром» Володимир Гісем зазначив, що під час презентації-дегустації ніхто не піднімав питання про правомірність використання географічних назв «коньяк України» або «шампанське України».

Як повідомляє сайт корпорації «Укрвинпром», високу оцінку заходу дав і гендиректор Міжнародної організації винограду і вина Федеріко Кастелуччі. «Високоякісне українське вино є унікальним, його просто неможливо підробити в країнах третього світу. Ваш продукт створений в особливихкліматичних умовах, властивих південь України і її Закарпатському регіону, ці умови і технологія виробництва є своєрідною емблемоюуспіху і захисту від підробок », – підкреслив він.

Корпорація «Укрвинпром» нараховує сім регіональних формувань, близько 270 підприємств виноградно-виноробної галузі, які володіють 40% загальної площі виноградних насаджень в Україні (30 тис. гектарів). Корпорації належать 82% виробництва коньяку, 56,8% – шампанського, понад 90% – ігристих вин і 74% тихих виноградних вин в Україні.

 

 

Мукачево.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.